Bescherm uw groenten tegen aaltjes én de eerste generatie wortelvlieg!

De zaai van de uien is op de allerlichtste gronden al gestart en daarmee is het zaaiseizoen ingezet. Op de zwaardere percelen is het wachten tot deze goed bewerkbaar zijn. Na de uien zullen de wortelen niet lang op zich laten wachten, zeker in de lichtere gronden. Met het wegvallen van Vydate zullen we alternatieven moeten zoeken voor de aaltjesbestrijding in verscheidene vollegrondsgroenten, zoals wortelen, pastinaak, witloof, uien, … waar een aaltjesbestrijding vaak
nodig is.

NEMguard GR kan hier een oplossing voor bieden. NEMguard GR is een gepatenteerde formulering van 450 g/kg knoflookextract. Het heeft een repellent en afdodend effect op verscheidene aaltjes zoals Pratylenchus en Trichodoride, soorten die veel schade kunnen veroorzaken. Daarbij heeft NEMguard GR ook een werking op de eerste generatie wortelvliegen. NEMguard GR heeft een werking van om en bij de 6 weken.

Belangrijk:
NEMguard GR heeft vocht nodig voor zijn aaltjeswerking. Over het algemeen is natuurlijke neerslag meer dan voldoende. Indien het kurkdroog is na zaai, kan beregenen wel helpen om de werking op te krikken én ook om het gewas beter boven te krijgen.

Lees meer over NEMguard GR.